Tuesday, July 26, 2011

Για να έχετε ξέγνοιαστο καλοκαίρι…

Καλό και άγιο το καλοκαίρι, αλλά αυτά τα κουνούπια είναι ικανά να χαλάσουν όχι μόνο τη διάθεση αλλά και ολόκληρες τις διακοπές! Μην πανικοβάλλεστε…


Για να καταπολεμήσετε τα… ύπουλα τσιμπήματα των κουνουπιών, προμηθευτείτε από τα φαρμακεία κρέμες που απωθούν τα ενοχλητικά έντομα και δρουν προληπτικά, είτε χρησιμοποιείστε ειδικές αλοιφές, που χρησιμοποιούνται για να καταλαγιάσει η φαγούρα μετά το τσίμπημα.
Εναλλακτικά ωστόσο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παγωμένες κομπρέσες, καθώς διώχνουν τον κνησμό και το πρήξιμο.
Σε περίπτωση που βρεθείτε στην παραλία και υποστείτε τσίμπημα από μέδουσα, το ιδανικό είναι να βρείτε το πιο κοντινό φαρμακείο για να προμηθευτείτε κρέμα κορτιζόνης ή φάρμακο με άλλο αντισταμινικό.
Η άλλη επιλογή είναι να πλύνετε την πληγή με θαλασσινό νερό για να ανακουφίσετε τον πόνο. Σε καμία περίπτωση μην ξύσετε το σημάδι, διότι είναι πολύ πιθανό να χειροτερεύσει.
Καλά κρυμμένοι στην άμμο παραλίας, παραμονεύουν και οι μύκητες, καθώς ειδικά τώρα το καλοκαίρι είναι ακόμη πιο εύκολο να πάθουμε διάφορες μορφές δερματίτιδας. Η λύση εδώ είναι η σωστή πρόληψη: Πάντα στεγνά πόδια, όταν φοράτε παπούτσια.

0 comments:

Post a Comment