Monday, August 1, 2011

Το ραμαζάνι σταμάτησε την καθιστική διαμαρτυρία στην Ταχρίρ

Οι Αιγύπτιοι διαδηλωτές που πραγματοποιούσαν καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου ζητώντας μεταρρυθμίσεις ανακοίνωσαν... ότι θα διακόψουν τις κινητοποιήσεις τους κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού που αρχίζει αύριο και θα τις συνεχίσουν αμέσως μετά τη λήξη του.

Οι ακτιβιστές έχουν καταλάβει την πλατεία από τις 8 Ιουλίου, διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων μετά την ανατροπή του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ στις 11 Φεβρουαρίου.

Είκοσι έξι κόμματα και κινήματα αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι η καθιστική διαμαρτυρία οδήγησε στην ικανοποίηση ορισμένων διεκδικήσεών τους "ωθώντας προς τα εμπρός την αιγυπτιακή επανάσταση" αλλά αποφάσισαν να τη διακόψουν "προσωρινά" κατά τη διάρκεια "του ιερού μήνα του Ραμαζανιού". Προσθέτουν ότι θα επιστρέψουν μετά τη γιορτή Αΐντ (με την οποία λήγει το Ραμαζάνι) "για να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά στην πλατεία Ταχρίρ μέχρι να ικανοποιηθούν πλήρως τα αιτήματά τους".

Μεταξύ άλλων οι ακτιβιστές ζητούν να σταματήσουν οι δίκες πολιτών από στρατοδικεία, να οδηγηθούν γρήγορα ενώπιον της δικαιοσύνης οι αξιωματούχοι του παλαιού καθεστώτος και να αποδοθεί κοινωνική δικαιοσύνη.

0 comments:

Post a Comment