Friday, July 15, 2011

Τον έμαθε και το Βελιγράδι!

Tι κι αν ο ιδιοκτήτης του είναι προφυλακισμένος; Ο Ολυμπιακός Βόλου με κεκτημένη ταχύτητα από πέρσι έκανε...
πάρτι στο Βελιγράδι, κέρδισε 1-0 τη Ραντ και θέλει να σφραγίσει την πρόκριση στην ρεβάνς του Πανθεσσαλικού!Η θερμοκρασία μπορεί κατά το ξεκίνημα

του παιχνιδιού να έδειχνε 36 βαθμούς κελσίου, όμως στις εξέδρες βρέθηκαν πάνω από 200 Βολιώτες, που έκαναν το ταξίδι μέχρι το Βελιγράδι και η ομάδα τους, τους αντάμειψε με τον καλύτερο τρόπο για την ταλαιπωρία τους!
Έμφαση στην άμυνα
Με αμυντικούς προσανατολισμούς παρέταξε την ομάδα του ο Χάβι Γκαρθία. Ο Γιακούποβιτς ήταν κάτω από τα δοκάρια, στο δεξία άκρο της άμυνας αγωνίστηκε ο Ζέλεζι, στο αριστερό ο Ρόκας, ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Σανκαρέ και Τομάς. Στη μεσαία γραμμή σε ρόλο αμυντικών μέσων έπαιξαν οι Άλβαρες και Μητρόπουλος, στα αριστερά ο Μόνχε, στα δεξιά ο Μπρέσκα, ενώ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μαρτίν, αγωνίστηκε ο Ούμπιντες.
Δυνατά στο ξεκίνημα η Ραντ
Οι ευρθρόλευκοι ήταν στημένοι, για να παίξουν με αντεπιθέσεις, κάτι που έκαναν πολύ καλά... Οι Σέρβοι απείλησαν ουσιαστικά μόνο στο ξεκίνημα με τον Γιοβάνοβιτς. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ισορρόπησε το παιχνίδι και προσπάθησε να βγει στην επίθεση. Με τον Σανκαρέ να «καθαρίζει» κάθε επιθετική προσπάθεια των γηπεδούχων στην περιοχή του Γιακούποβιτς και τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να επεμβαίνει, όποτε χρειάστηκε, οι Βολιώτες κράτησαν το μηδέν με σχετική άνεση.
Με ευκολία το μηδέν
Όσο περνούσε η ώρα, μάλιστα, το άγχος των γηπεδούχων άρχισε να κάνει την εμφάνισή του, καθώς είχαν μεν την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως δεν μπορούσαν να απειλήσουν με αξιώσεις. Οι ερυθρόλευκοι από την άλλη τους περίμεναν στο μισό γήπεδο και όσες φορές βγήκαν στην αντεπίθεση, δεν μπόρεσαν να απειλήσουν σοβαρά την εστία του Ντανίλοβιτς, έστω και αν ο Μάρτιν με τον Μόνχε δημιούργησαν πολλά προβλήματα στους γηπεδούχους.
Μετά το 35', μάλιστα, οι παίκτες του Γκαρθία ανέβασαν την απόδοσή τους και είχαν καθολική υπεροχή της μπάλας μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Ο χρόνος κυλούσε και το πρώτο ημίχρονο βρήκε δίκαια τις δύο ομάδες στο 0-0.
Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο
Στο δεύτερο ημίχρονο δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο Ολυμπιακός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα. Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν πολύ δυνατά και με διάθεση να πετύχουν το γκολ, καθώς είδαν ότι η αντίπαλός τους δεν ήταν και κανένα... μεγαθήριο.
Μετά τα πρώτα 15', στα οποία δεν υπήρξε ούτε φάση, οι δύο ομάδες έπιασαν ρυθμό, όμως η μοναδική ομάδα, που έφτανε με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή ήταν ο Ολυμπιακός. Αρχικά με ισάριθμα σουτ των Μάρτιν και Μόνχε, που αμφότερα κόντραραν στα αντίπαλα σώματα και στη συνέχεια στο 75', όταν χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία στο παιχνίδι, όταν ο Ούμπιντες εκτέλεσε το φάουλ, ο Μάρτιν έπιασε πολύ δυνατή κεφαλιά και τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Ντανίλοβιτς!
Η δεύτερη ήταν η... φαρμακερή!
Οι ερυθρόλευκοι από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος ήταν κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο και μετά τις ευκαιρίες με τον Ούμπιντες (78') καιμ Μάρτιν (82'), κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 85'! Ο Ούμπιντες εκτέλεσε ακόμη ένα φάουλ και ο Μαρτίν αυτή τη φορά ευστόχησε, για να κάνει το 1-0 και να στείλει την ομάδα του με το ένα... πόδι στην επόμενη φάση!
Man of the Match: Ο Μάρτιν ήταν από το ξεκίνημα της αναμέτρησης ο άνθρωπος που έψαχναν όλοι οι συμπαίκτες του στην επίθεση. Ο Αργεντίνος, έχοντας βοήθεια από τους Μπρέσκα και Μόνχε, προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα των Σέρβων. Έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Ντανίλοβιτς στο 75' με κεφαλιά, όμως τη δεύτερη φορά δεν αποδείχθηκε τόσο... γενναιόδωρος. Στο 87' ο Μάρτιν έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας... μισή πρόκριση στον Ολυμπιακό!
Στο ύψος του: Ο Σανκαρέ ήταν για ακόμη μία φορά «βράχος» στην άμυνα. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, όταν οι Σέρβοι απείλησαν σε αρκετές περιπτώσεις, ήταν εκείνος που με καίριες επεμβάσεις βοήθησε τα μέγιστα στο να διατηρηθεί το μηδέν στην άμυνα και να φτάσει ο Ολυμπιακός στην μεγάλη νίκη.
Ο αδύναμος κρίκος: Το άγχος των γηπεδούχων. Μπορεί οι παίκτες της Ραντ να μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και να απείλησαν από το ξεκίνημα, όμως όσο περνούσε η ώρα και το γκολ δεν... ερχόταν, το άγχος άρχισε να κάνει την εμφάνισή του... Αποτέλεσμα ήταν οι γηπεδούχοι να μην μπορούν να κάνουν το παιχνίδι τους και από την άλλη οι Βολιώτες να καταλάβουν ότι δεν έχουν απέναντί τους κάποιο... μεγαθήριο και να ανοιχτούν στο δεύτερο ημίχρονο.
Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο Ολυμπιακός κατάφερε στον πρώτο επίσημο αγώνα της χρονιάς να παρουσιάσει εξαιρετικό αγωνιστικό πρόσωπο. Ο Γκαρθία «διάβασε» καλά το παιχνίδι, ξεκίνησε με την άμυνα ως πρωτεύον ζητούμενο και όταν αποφάσισε στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του να ανοιχτεί, αποδείχθηκε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή. Το γκολ του Μάρτιν στα τελευταία λεπτά έδωσε δίκαια τη νίκη στους ερυθρόλευκους, που απλά θα πρέπει να παρουσιαστούν σοβαροί στη ρεβάνς, προκειμένου να πάρουν και τυπικά την πρόκριση.
Οι συνθέσεις
Ραντ (Σλάβκο Πέτροβιτς): Ντανίλοβιτς, Πάντιτς, Μρκέλα (90+3' Κόσοριτς), Γιοβάνοβιτς (80' Πρσο), Πάγιοβιτς, Μιλιβόγεβοιτς, Άντριτς (68' Μάλμπασιτς), Μίτροβιτς, Κόζιτς, Στανόγεβιτς, Λέκοβιτς.
Ολυμπιακός Βόλου (Χάβι Γκαρθία): Γιακούποβιτς, Τομάς, Ουμπίντες, Μπρέσκα (89' Σκέμπρι), Άλβαρες, Σανκαρέ, Ρόκας, Ζέλεζι, Μόνχε (80' Ακόστα), Μητρόπουλος, Μαρτίν (90+3' Νταρμπιόν).

0 comments:

Post a Comment