Friday, July 29, 2011

Σπάσε τη Σιωπή στον καυγά


Στη διάρκεια

της σχέσης σας θα υπάρξουν στιγμές, που θα σε κάνουν να χάσεις τα λόγια σου. Είναι οι περιπτώσεις που, σύμφωνα με τον καθηγητή ψυχολογίας και σύμβουλο ζευγαριών Howard Markman, Ph.D., «η σιωπή σου είναι καταστροφική»...

....
Βρες το password και πήγαινε παρακάτω.

Στη διάρκεια του καβγά
Δεν μιλάς γιατί... Ξέρεις πως ό,τι πεις δεν μπορεί, αλλά είναι σίγουρο ότι θα χρησιμοποιηθεί εναντίον σου. Προτιμάς λοιπόν να μη δώσεις συνέχεια.
Εκείνη σκέφτεται ότι... «Αδιαφορείς, πράγμα που είναι χειρότερο από το να διαφωνείς με τις απόψεις της» σύμφωνα με τον Scott Haltzman, Μ.D., συγγραφέα του The Secrets of Happily Married Men.
Αλλαξε στάση «Επειδή πραγματικά με ενδιαφέρει αυτή η σχέση δεν θέλω να τη χαλάσω λέγοντας κάτι που θα το μετανιώσω. Τι θα έλεγες να το ξανασυζητήσουμε σε ένα μισάωρο;». Καθόρισε την ώρα, γιατί διαφορετικά θα πιστέψει ότι θέλεις να ξεφύγεις.

Μετά το σεξ
Δεν μιλάς γιατί... «Για τους άντρες τα λόγια δεν έχουν τόσο μεγάλη σημασία όσο οι πράξεις» λέει η Deborah Tannen, Ph.D., συγγραφέας του You Just Don't Understand.
Εκείνη σκέφτεται ότι... Κοιμάσαι ή, ακόμα χειρότερα, το μυαλό σου ταξιδεύει κάπου αλλού. «Είναι η στιγμή που θέλει να σε νιώσει κοντά της και να αισθανθεί ότι κι εσύ θέλεις το ίδιο» λέει η Tannen. «Περιμένει να της το πεις».
Αλλαξε στάση Απόφυγε να πεις κάποιο κλισέ, του τύπου «ήμουν καλός;», κι επικεντρώσου σε εκείνη. Επισήμανε κάτι που σου αρέσει πάνω της ή θύμισέ της μία δυνατή στιγμή από το κοινό παρελθόν σας.

0 comments:

Post a Comment