Wednesday, July 20, 2011

Κατέθεσε η κόρη του Ντομινίκ Στρος-Καν για τις καταγγελίες της Τρ.Μπανόν

Γάλλοι ερευνητές πήραν κατάθεση από την κόρη του Ντομινίκ Στρος-Καν, Καμίγ, στο πλαίσιο της έρευνας σχετικά με τη μήνυση για βιασμό που κατέθεσε εναντίον του πρώην γενικού διευθυντή του ΔΝΤ η Τριστάν Μπανόν.
Η Καμίγ Στρος-Καν κλήθηκε ως μάρτυρας από την Υποδιεύθυνση Καταπολέμησης Εγκλημάτων κατά του Ατόμου.

Η Καμίγ ήταν φίλη της Τριστάν Μπανόν την εποχή που συνέβησαν τα γεγονότα και η μητέρα της, πρώην σύζυγος του Στρος-Καν, Μπριζίτ Γκιγεμέτ είναι νονά της Μπανόν.

H Μπριζίτ Γκιγεμέτ κατέθεσε και εκείνη για την υπόθεση.

Η 32χρονη Τριστάν Μπανόν, συγγραφέας και δημοσιογράφος, κατηγορεί τον Ντομινίκ Στρος-Καν ότι επιχείρησε να την βιάσει τον Φεβρουάριο του 2003 σε διαμέρισμα στο κέντρο του Παρισιού όταν συναντήθηκαν για μια συνέντευξη, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του βιβλίου της.

Στο μεταξύ, μέσα στις επόμενες ημέρες θα καταθέσει στην υποδιεύθυνση και ο Φρανσουά Ολάντ, υποψήφιος για το χρίσμα του Σοσιαλιστικού Κόμματος για την γαλλική προεδρία.

Η Μπανόν και η μητέρα της Αν Μανσουρέ δήλωσαν στην δικαστική αστυνομία πως ο Φρανσουά Ολάντ είχε ενημερωθεί για τι κατηγορίες της νεαρής γυναίκας εναντίον του Στρος-Καν.

Εν τω μεταξύ, συνάντηση με εισαγγελείς είχαν την Τρίτη στη Νέα Υόρκη οι δικηγόροι που εκπροσωπούν την καμαριέρα του ξενοδοχείου, η οποία κατηγορεί τον Στρος-Καν για σεξουαλική κακοποίηση.

Ο δικηγόρος Κένεθ Τόμσον ζήτησε από τον Εισαγγελέα του Μανχάταν, Σάιρους Βανς, να αποχωρήσει από την υπόθεση, ενώ ζητά και τη μαγνητοφωνημένη συνομιλία της καμαριέρας με έναν άνδρα στη φυλακή της Αριζόνα.

Υπενθυμίζεται ότι οι εισαγγελείς θεωρούν αυτή τη συνομιλία ως ένδειξη έλλειψης αξιοπιστίας της καμαριέρας.

0 comments:

Post a Comment