Thursday, July 21, 2011

Κάντε σεξ για να φαίνεστε νεότεροι

Ένας ακόμη λόγος για να κάνετε συχνά σεξ; Έ, ναι λοιπόν.
Μπορεί το σεξ ως μυστικό ομορφιάς να ακούγεται παρατραβηγμένο αλλά μια μελέτη που έγινε στη Σκωτία αποκάλυψε ότι το συχνό σεξ μπορεί να σας κάνει να δείχνετε μέχρι και επτά χρόνια (!) νεότεροι...

Η μελέτη με επικεφαλής τον David Weeks, κλινικό νευροψυχολόγο στο Βασιλικό Νοσοκομείο του Εδιμβούργου, εξέτασε 3.500 Ευρωπαίους και Αμερικανούς άνδρες και γυναίκες, ηλικίας από 20 έως 104 ετών, τα τελευταία 10 χρόνια σχετικά με τη σεξουαλική τους ζωή.

Στους παράγοντες που επηρέαζαν το αν οι συμμετέχοντες έδειχναν νεότεροι από την ηλικία τους συμπεριλαμβανόταν το πόσο συχνά έκαναν σεξ. Όπως αναφέρει ο Weeks στο βιβλίο του ‘’Τα Μυστικά της Αιώνιας Νεότητας’’ η ενεργή σεξουαλική ζωή είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες για να δείχνετε πιο νέοι.

Το περιοδικό Women's Health Magazine και η εφημερίδα The Daily Mail αναδημοσίευσαν πρόσφατα την πρωτοποριακή μελέτη. Την ίδια στιγμή όμως δύο καθηγητές δηλώνουν δημόσια ότι δε θα συμβούλευαν να χρησιμοποιείτε αποκλειστικά το σεξ ως ρουτίνα ομορφιάς.

Η Kelly Welch, καθηγήτρια ανθρώπινης συμπεριφοράς, ανέφερε ότι πιστεύει ότι το σεξ δεν είναι ο μόνος παράγοντας για μια νεανική εμφάνιση. Τις περισσότερες φορές παίζει ρόλο η γενετική και κατά πόσον φροντίζουμε ή όχι τον εαυτό μας.

Ο David Thompson, επίσης, βοηθός καθηγητή ανθρώπινης συμπεριφοράς, υποστήριξε ότι το σεξ είναι μια μορφή άσκησης, που μπορεί να βοηθήσει ένα άτομο να έχει νεανική όψη.

Ο Thompson προχώρησε ένα βήμα παραπέρα για να εξηγήσει ότι η οξυτοκίνη, χημική ουσία που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του οργασμού, κάνει το άτομο να αισθάνεται επιθυμητό.

«Όταν κάποιος είναι σε μια καλή, αρμονική σχέση, και το ζευγάρι είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις πιέσεις μέσω αμοιβαίων ικανοποιητικών λύσεων, όπως το σεξ, είναι προφανές ότι θα αισθάνεται λιγότερο άγχος», σημείωσε ο Thompson. «Γι 'αυτό ακριβώς είναι πιθανόν να νιώθει καλύτερα και να δείχνει νεότερος από κάποιον άλλο που είναι δυσαρεστημένος ή στρεσαρισμένος.»

Η Sidney Westervelt, φοιτήτρια, επεσήμανε από την πλευρά της ότι όταν αισθάνεται καλύτερα έχει την τάση να αισθάνεται και νεότερη. Ωστόσο βλέπει μάλλον επιφυλακτικά την άποψη ότι το σεξ αποτελεί ρουτίνα ομορφιάς.

«Εγώ δε θα έκανα σεξ απλά και μόνο για αυτό το λόγο», δήλωσε η Westervelt.

Εκτός από το σεξ πάντως υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που έχουν μεγάλη επίδραση στο πόσο νέο φαίνεται ένα πρόσωπο, τόνισε η Kelly Welch. Μια γυναίκα στη δεκαετία των 20 με 30 ούτως ή άλλως δείχνει νεότερη από μια γυναίκα που περνάει την εμμηνόπαυση, γιατί το δέρμα της έχει μεγαλύτερη ελαστικότητα.

Ωστόσο η Welch δεν απορρίπτει την ιδεά ότι το σεξ θα μπορούσε να κάνει ένα πρόσωπο να φαίνεται πιο νεανικό, ενώ προειδοποιεί για τα αποτελέσματα της έλλειψης σεξ στους άνδρες καθώς μεγαλώνουν, οι οποίοι μπορεί να έχουν προβλήματα στύσης.

«Αν δεν το χρησιμοποιείτε, το χάνετε», δήλωσε χαρακτηριστικά η Welch.

Ο Thompson συμφώνησε με τη γνώμη της Welch ότι η γενετική παίζει βασικό ρόλο στη νεανική εμφάνιση ενός ατόμου.

Οι Thompson και Welch κατέληξαν ότι η συγκεκριμένη μελέτη είναι πολύ ενδιαφέρουσα και αξίζει να τη διαβάσει κανείς αλλά τα αποτελέσματά της δεν έχουν ακόμη τεκμηριωθεί επιστημονικά.

0 comments:

Post a Comment