Tuesday, July 12, 2011

Φορητά ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη ισχύος 90-120 MW στέλνει στην Κύπρο η ΔΕΗ

Η αποστολή θα γίνει σε συνεργασία με το ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.Η αποστολή θα γίνει σε συνεργασία με το ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Αποστολή βοήθειας προς την Κύπρο για την ενίσχυση της ηλεκτροπαραγωγής της χώρας, ανακοίνωσε την Τρίτη η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) της Ελλάδας, μετά τα χθεσινά τραγικά γεγονότα στο Μαρί.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΔΕΗ, «μετά από συνεννόηση της ελληνικής κυβέρνησης και της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, η ΔΕΗ, ανταποκρινόμενη άμεσα, αποστέλλει φορητά ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη ισχύος 90-120 MW για την ενίσχυση της ηλεκτροπαραγωγής στην Κύπρο».

Η αποστολή θα γίνει σε συνεργασία με το ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τα πρώτα 30 ΜW θα αποσταλούν το συντομότερο δυνατόν από τον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Αθερινόλακκου της Κρήτης.

Η ΔΕΗ στην ανακοίνωση της αναφέρει ότι έχει λάβει όλα τα μέτρα έτσι ώστε η αναγκαία αποστολή φορητών ηλεκτροπαραγωγών ζευγών να μην επηρεάσει τη σταθερότητα του ελληνικού ηλεκτρικού συστήματος.

Επίσης, η ΔΕΗ και όλοι οι εργαζόμενοί της «εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων».

«Η ΔΕΗ τις κρίσιμες αυτές ώρες προβαίνει στις απαραίτητες εκείνες ενέργειες για τη στήριξη του κυπριακού λαού», αναφέρει.

0 comments:

Post a Comment