Thursday, July 21, 2011

10 βήματα για να ‘’ανοιχτείς’’ σεξουαλικά με τη σύντροφό σου

Τι κάνεις όταν βλέπεις τη σεξουαλική σου ζωή να αρχίζει να παίρνει την κάτω βόλτα; Πώς προσεγγίζεις τη σύντροφό σου; Πως ανοίγεις το παιχνίδι;


Αν δεν είσαι ευχαριστημένος με τη σεξουαλική σου ζωή, μην το παίρνεις κατάκαρδα. Πολλά ζευγάρια – αν όχι τα περισσότερα- που είναι παντρεμένα ή συζούν για πέντε, δέκα ή είκοσι χρόνια είναι δυσαρεστημένα με το είδος και τη συχνότητα του σεξ μέσα στη σχέση τους.

Τα στερεότυπα μας οδηγούν να πιστεύουμε οι γυναίκες και όχι οι άνδρες είναι εκείνες που δεν αισθάνονται άνετα όταν μιλάνε για το σεξ, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Απλά οι άνδρες είναι συνήθως αυτοί που κινούν τις διαδικασίες για την αναζήτηση συμβουλών όταν αισθάνονται δυστυχισμένοι με τη σεξουαλική τους ζωή.

Και το ερώτημα είναι: τι κάνεις όταν βλέπεις τη σεξουαλική σου ζωή να αρχίζει να παίρνει την κάτω βόλτα; Πώς προσεγγίζεις τη σύντροφό σου για να μιλήσετε για αυτό το θέμα χωρίς να αισθάνεται ότι την κριτικάρεις ή ότι την κατηγορείς για το ότι έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που κάνατε σεξ για τελευταία φορά;

Το πιο δύσκολο κομμάτι της επικοινωνίας με τη σύντροφό σου για το θέμα του σεξ είναι το πώς να αρχίσετε αυτή τη συζήτηση. Θα σου συνιστούσα να της γράψεις ένα σημείωμα που θα ξεκινά κάπως έτσι: ‘’Μπορούμε να μιλήσουμε για το πώς μπορούμε να έρθουμε πιο κοντά σεξουαλικά;’’ Βάλε το σημείωμα σε ένα μέρος, που η σύντροφός σου θα το δει. Στη συνέχεια, χωρίς να την πιέσεις, πρόσεξε την ανταπόκρισή της. Απέφυγε να είσαι πολύ επικριτικός ή παθητικός, αλλά να είσαι βέβαιος ότι έχεις εκφράσει σαφέστατα την επιθυμία σου να μάθετε καλύτερους τρόπους για να επικοινωνείτε σεξουαλικά.

Ας δούμε τι συμβουλεύει η σύμβουλος σεξουαλικής υγείας και ψυχοθεραπεύτρια, Mary Jo Rapin για να σπάσει ο πάγος και να έχετε μια εποικοδομητική ‘’σεξουαλική συζήτηση’’.

1. Η μπανιέρα είναι ένα υπέροχο μέρος για να κάνεις μια συζήτηση με τη σύντροφό σου για το σεξ. Είναι ζεστά, μυρίζει ωραία και έχετε πρόσωπο με πρόσωπο επαφή με τα μάτια. Είναι δύσκολο να αισθανθείς αμυντικά στο νερό. Συνήθως η ώρα του μπάνιου είναι μια ώρα που αφιερώνουμε στον εαυτό μας. Το νερό μας ηρεμεί και είναι οικείο, γιατί μας θυμίζει το ξεκίνημά μας στη μήτρα.

2. Είναι καλύτερα να αρχίσεις λέγοντας στη σύντροφό σου ότι σου έχει λείψει σεξουαλικά. Ρώτησέ την πώς αισθάνεται για τη σεξουαλική σας ζωή και στη συνέχεια άκουσέ την. Αν αρχίσεις να γκρινιάζεις ή να είσαι υπερβολικά απαιτητικός απλά θα την απομακρύνεις. Η αντιπαράθεση μπορεί να σκοτώσει όχι μόνο τη λίμπιντο αλλά και τη σχέση σας.

3. Ξεκινήστε με αγγίγματα. Ζήτησε από τη σύντροφό σου να σου πει πού της αρέσει να την αγγίζεις και απλά άγγιξέ την.

4. Θα έχετε μεγαλύτερη επιτυχία αν το βάλετε σκοπό να ξεκλέβετε τουλάχιστον 15 λεπτά κάθε μέρα για να μιλήσετε για τη σεξουαλική σας ζωή.

5. Μην περιμένεις από τη σύντροφό σου να διαβάσει το μυαλό σου. Αν δεν σου αρέσει ο τρόπος που σε αγγίζει σε μια συγκεκριμένη περιοχή του σώματός σου, καθοδήγησέ την σε μια περιοχή, που θα αισθάνεσαι καλύτερα.

6. Παρακολουθώντας ιστορίες αγάπης ή ακούγοντας μουσική μαζί, ενώ είστε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι ή στον καναπέ έχετε βρει ένα θαυμάσιο τρόπο για να ξεκινήσει η συζήτηση σε ό, τι αφορά τα δικά σας σεξουαλικά συναισθήματα.

7. Οι άνδρες δίνουν μεγάλη αξία στην ικανότητά τους να ευχαριστήσουν την ερωμένη τους. Το κάτω μέρος του βραχίονα είναι πολύ ευαίσθητο στην αφή για τις γυναίκες . Δώσε έμφαση, λοιπόν, και σε άλλα σημεία του σώματός της και μην περιορίζεσαι στο να αγγίζεις το στήθος της.

8


. Μίλησέ της για το πώς αισθάνεσαι που το σώμα σου αλλάζει με το πέρασμα του χρόνου. Μπορεί να έχεις αισθανθεί ότι η σύντροφός σου δεν σε βρίσκει πια ελκυστικό, ενώ στην πραγματικότητα δε συμβαίνει κάτι τέτοιο.

9. Το να μιλάτε για τη δουλειά, το σπίτι ή τα παιδιά δεν είναι σκόπιμο όταν συζητάτε για το σεξ. Μιλήστε καλύτερα για ευτυχισμένες αναμνήσεις ή ακόμη και για χαζά πράγματα. Το γέλιο μπορεί να κάνει την κουβέντα για το σεξ πιο εύκολη και τη σεξουαλική σας ζωή καλύτερη.

10. Να θυμάσαι ότι δεν είναι σώνει και καλά κακό το γεγονός ότι δεν υπάρχει έντονη σεξουαλικότητα στη σχέση σας. Πολλά ζευγάρια κάνουν σεξ μια φορά το μήνα και είναι ευτυχισμένα. Το πρόβλημα προκύπτει όταν ο ένας σύντροφος έχει έντονη ερωτική διάθεση και ο άλλος όχι. Διαπραγματευτείτε το. Το σεξ είναι κάτι περισσότερο από μια σωματική επαφή. Το να νιώθουμε αγαπητοί και επιθυμητοί είναι σημαντικό για όλους μας.

0 comments:

Post a Comment